About mission

Είμαστε όλοι Ένα

Κάθε οντότητα της δημιουργίας του παντοδύναμου Θεού, συμπεριλαμβανομένου του ήλιου, της σελήνης, των ποταμών, των φυτών κ.λπ. υπηρετεί σιωπηλά και ανιδιοτελώς άλλα συστατικά της δημιουργίας.  Δυστυχώς, η ανθρώπινη φυλή μας είναι συχνά τόσο απορροφημένη σε υλιστικές αναζητήσεις που βρίσκουμε ιδιοτέλεια να οδηγούμαστε σε αποτυχημένες σχέσεις και σε έναν πλανήτη που πεθαίνει.  Ξεχνάμε ότι έχουμε κι εμείς ρόλο να βελτιώσουμε τον κόσμο . 

Η Αποστολή Sant Nirankari παρακινεί και υποστηρίζει την ανθρωπότητα προς μια θετική αλλαγή, η οποία εκδηλώνεται σε έναν στοργικό και ειρηνικό κόσμο  τη βασική ιδεολογία της Ενότητας.  Είναι ο «Εαυτός» που αφυπνίζεται μέσω της «Πραγματοποίησης του Θεού», ανυψώνοντας έτσι την ανθρώπινη συνείδηση στην πρακτική ζωή της Ενότητας. Κάνοντας αυτό, διαπιστώνουμε ότι μαζί, μπορούμε να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα και τον πλανήτη με μια απροκατάληπτη προοπτική και ανιδιοτελή πρόθεση.  

Είναι αυτή η Ενότητα που συγκεντρώνει ανθρώπους διαφορετικού υπόβαθρου από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την ομορφιά της διαφορετικότητας.  

Η Καθοδηγητική μας Δύναμη

Το ήθος της Αποστολής της Sant Nirankari έγκειται στην πεποίθηση ότι μόνο O Satguru (Αληθινός Δάσκαλος) μπορεί να ανάψει τη σπίθα της αυτοπραγμάτωσης μέσω της Πραγματοποίησης του Θεού, οδηγώντας έτσι σε μια ευδαιμονική κατάσταση του νου.  

Η ανιδιοτελής υπηρεσία, η ενσυνείδητη ανάμνηση του άμορφου Θεού και η αναζήτηση έμπνευσης από φωτισμένες ψυχές – όλα βοηθούν στη διατήρηση και υποστήριξη της αυτογνωσίας. 

Από το ταπεινό ξεκίνημά του το 1929, το ταξίδι για την Ενότητα και την Ειρήνη διευθύνεται τώρα από την Satguru Mata Sudiksha Ji Maharaj.  

Η Satguru Mata Ji και ο σύζυγός της, ο αξιοσέβαστος Ramit Chandna, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον πνευματικό εμπλουτισμό της ανθρωπότητας.  Τα εκτεταμένα ταξίδια τους μεταφέρουν σε διάφορα χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας εκατομμύρια στο μονοπάτι της πνευματικής φώτισης. 

Ο ανθρωπισμός στον πυρήνα

Μόλις αφυπνιστεί η Ενότητα, η ανιδιοτελής εξυπηρέτηση των ανθρώπων και του πλανήτη είναι ένα φυσικό υποπροϊόν. Η αποστολή Sant Nirankari (SNM) πιστεύει ότι η κατανόησή μας για την πνευματική αλήθεια μπορεί να βρει νόημα και σκοπό, μόνο όταν εκδηλώνεται ως πράξεις καλοσύνης για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

“Δίνω αίμα γιατί …. ζωή πρέπει να δοθεί στους ζωντανούς.” – Nirankari Baba

 • Η SNM έχει προσφέρει περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια μονάδες αίματος τις τελευταίες 3 δεκαετίες και κάθε κέντρο σε όλο τον κόσμο πραγματοποιεί τακτικές αιμοδοσίες.  

 

Περιβάλλον & Αειφορία

 • Εκατομμύρια δέντρα έχουν φυτευτεί από την SNM κατά τη διάρκεια διαφόρων αγώνων δενδροφύτευσης σε όλο τον κόσμο.
 • Εκστρατείες Καθαριότητας που περιλαμβάνουν συλλογή απορριμμάτων και κοινοτικούς καθαρισμούς σε γειτονιές και κοινόχρηστους χώρους.  

 

Υγεία & Κοινωνική Προστασία 

 • Η SNM διένειμε τακτικά προμήθειες τροφίμων, κουτιάεξοπλισμού προσωπικής προστασίας, μάσκες, φάρμακα, συμπυκνωτές οξυγόνου κ.λπ. καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.
 • Ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη παρέχεται από το SNM μέσω:
  • Περίθαλψης και αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές.
  • Υιοθέτησης χωριών.
  • Προγραμμάτων υδροδότησης σε άνυδρες περιοχές.
  • Δωρεάν κατασκηνώσεων ιατρικού και οφθαλμικού ελέγχου, τραπεζών αίματος και υγείας.
  • Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης Νέων και Γυναικών, Προγραμμάτων Βοήθειας Ηλικιωμένων
Παγκόσμια Αναγνώριση

Η αποστολή Sant Nirankari τιμήθηκε με το γενικό συμβουλευτικό καθεστώς των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας την ευκαιρία να διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη και αλλαγή.  

Οι συνεισφορές και οι προσπάθειες της Αποστολής έχουν επίσης αναγνωριστεί και επικροτηθεί από διάφορους αξιωματούχους, ηγέτες κρατών, χώρες και οργανισμούς.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το φημισμένο Βραβείο Βασίλισσας για τις Εθελοντικές Υπηρεσίες απονεμήθηκε στην Αποστολή για τις κοινωνικές της πρωτοβουλίες το 2015.  

Ο Αξιότιμος Πρωθυπουργός και ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Ινδίας έχουν επίσης αναγνωρίσει την αποστολή σε διάφορες περιστάσεις.  

Η Αποστολή εκφράζει βαθιά ταπεινότητα για την αποδοχή κάθε τιμής και εκτίμησης με μια επίσημη επιβεβαίωση και υπόσχεση να συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη.